Baguette  Baguettes
Baguette, eller baguettes i flertal, (for man laver vel aldrig kun et enkelt), lidt pølse, ost og en flaske rosé, mere skal der ikke til, for at gøre en sommer- eller forårsaften helt perfekt.

Baguette på ægte fransk manér

Det franske køkken har altid stået mit hjerte meget nær. Det er et køkken, der har sans for detaljen, uden at indblande for mange unødvendige råvarer og delikatesser. Faktisk er det uhyre simpelt, ligesom det meste af madlavningen generelt er i Sydeuropa. Det kræver nemlig ikke meget mere, end lidt oste, pølser og et lækkert hjemmebagt baguette, at skabe et fantastisk lækkert og fransk måltid.

Inspiration til brød opskrifter: Fuldkornsbrød med graham, Boller med korn og spinat og De bedste gulerodsboller

Opskrift baguette  Hjemmelavet baguette

Opskrift på baguette med durummel og havsalt

Jeg har efterhånden bagt en del baguettes gennem tiden, og min erfaring er, at det helt klart er de koldhævede, der smager aller bedst. Derudover bruger jeg durummel i min bagguette opskrift, men hvis man ikke ligger inde med netop denne type mel, så kan man godt lave dem udelukkende på hvedemel. Det vigtigste er bare lige meget hvad, at dejen virkelig æltes godt igennem. Her er jeg enormt glad for min røremaskine, som meget nemt kan klare dette arbejde, og imens den rører i 10 minutters tid, så kan jeg foretage mig andre ting. Hvis man ikke er indehaver af en røremaskine, så kan man dog sagtens lave hjemmelavede baguette alligevel. Billederne som i ser i denne opskrift, er faktisk fra en bageprocess, hvor jeg ikke brugte andet end en god gammeldags bageske. Og så kan man glæde sig over, at have trænet arme den dag, for sved på panden giver det altså, at få æltet en god dej sammen.

Baguette - opskrift med durummel
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Opskrift til ca. 2 baguettes (lav gerne dobbelt portion)
  • 3,5dl vand
  • 10g gær
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 150g durummel
  • 300g hvedemel
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i vand og tilsæt honning og salt
  2. Tilsæt durummel og rør dejen fri for klumper
  3. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør dejen enten i hånden eller på en røremaskine i mindst 10min
  4. Lad dejen hæve tildækket med film i køleskabet natten over
  5. Tag noget mel på fingrene og form to baguette, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen skal være meget klistret, og det gør ingenting, at brødene ikke bliver pænt formet. De skal nok blive flotte og rustikke, når de er blevet bagt.
  6. Placer en bageplade med en smule vand i bunden af ovnen
  7. Bag dit baguette øverst i ovnen i ca. 25min i en forvarmet ovn på 240 gradervarmluft, og skru temperaturen ned på 200 grader når brødet sættes ind.