Bagte rodfrugter  Bagte rodfrugter og frikadeller
Findes der noget bedre, end bagte rodfrugter når det er efterår? For efteråret har så sandelig sat sit præg på både vejret udenfor, men i den grad også på stemningen indenfor. Vi har endnu engang hevet puder, tæpper og uldsokker frem, og hver eftermiddag sidder vi med frugtskålen, hjemmebag og et glas varmt mælk og kaffe, og nyder hinanden efter en hård dag på læsesalen og i vuggestuen. Efteråret kan noget særligt. Selvom det til tider kan være mørkt, koldt og vådt, så kan det alligevel bringe de hyggeligste stunder med sig.

Mit køkken og min madlavning er også begyndt at bære præg af efteråret, og de smukke rodfrugter ses ofte til vores aftensmad. De fleste mennesker, ligesom jeg selv, har lidt af et had/kærlighedsforhold til de farvrige knolde, der i de rigtige kombinationer kan smage ualmindelig godt, men som samtidig også kan være den mest kedelige og ligegyldige spise i andre sammenhænge. Disse bagte rodfrugter tilhører den først nævnte kategori. De er krydret med en masse salt, peber, timian, løg og olivenolie, og så løfter fetaosten hele retten til uanede højder. Det smagte virkelig dejligt, og vi spiste de bagte rodfrugter til frikadeller og yoghurt dressing!

Læs også gerne: Mørbradgryde med baconGullash med kartoffelmos og Vegansk linsegryde

Et lille tip er, at størstedelen af de bagte rodfrugter skal bestå af kartofler, dernæst gulerødder og så rødbeder. På den måde bliver det aldrig “for meget” af det gode, når man spiser bagte rodfrugter.

Rodfrugter med frikadeller  Bagte rodfrugter med timian

Bagte rodfrugter

Ingredienser
– 8 store kartoffler
– 4 mellemstore gulerødder
– 1-2 rødbeder
– 1-2 løg
– 3 spsk. olivenolie
– 2 tsk. timian
– 2 tsk. salt
– 1 tsk. peber
– 50g knust fetaost

Tænd for ovnen. Skræl gulerødder, løg og kartofler (vent med rødbede), og skær dem i stave. Bland grøntsagerne med olivenolie og krydderrier i en stor skål. Fordel kartofler, løg og gulerødder på en bageplade beklædt med bagepapir. Skræl dernæst rødbede og skær den i stave. Bland rødbede med olivenolie og krydderier i en anden skål, og placer rødbedestavene jævnt blandt de andre rodfrugter uden, at de tager for meget farve fra rødbeden. Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 25-30min ved 225 graders varmluft, men hold godt øje med dem, da alle ovne bager forskelligt. Rodfrugterne skal være sprøde og en smule lysebrune i kanterne. Drys med knust fetaost og evt ekstra salt inden servering.