Bagte pasta med laks og spinat  Bagt pasta
Bagt pasta er en fantastisk familieret, og er total undervurderet. Det smager nemlig virkelig godt, og tager ca. kun 10min forberedelse. Desuden kan bagt pasta varieres i det uendelige, og så vil det med garanti blive de aller mindstes livretter. Vi spiser ofte bagt pasta herhjemme, blandt andet Bagt pastaret med pølse og Bagt pastaret med kylling og bacon. Sidst nævnte er nok vores families favorit. Den smager nemlig virkelig godt!

Bagt pasta

Jeg har længe ville prøve at lave bagt pasta med laks og spinat, og da sommer og sol skriger på kold hvidvin, så syntes jeg, at de to ting skulle nydes sammen i aften. I retten er der røget laks, men man kan også sagtens bruge fersk laks, samtidig med, at man kan kombinere med andre eller flere grøntsager. Asparges eller broccoli kunne helt sikkert også smage dejligt til lasken og den bagte pasta. Ellers er det blot fantasien der sætter grænser for denne ret.

Bagt pasta med laks og spinat
 
Forfatter:
Antal personer: 4 personer
 
Ingredienser
  • - 300g pasta
  • - 3æg
  • - 500ml mornaysovs (jeg køber ofte en færdiglavet)
  • - 1,5 tsk salt
  • - 1 løg
  • - 2 fed hvidløg
  • - 200g røget laks
  • - 200g frisk spinat
  • - evt lidt revet mozeralla eller parmarsan ost til toppen
  • - olivenolie eller smør til stegning
Fremgangsmåde
  1. Kog pasta al dente.
  2. Hak løg og hvidløg og svits det på panden i olie sammen med røget laks skåret i små tern.
  3. Tilsæt dernæst spinat lidt af gangen, og vend det indtil al vandet er sivet ud, og spinaten har lagt sig.
  4. Pisk æg i en stor skål, og tilsæt mornaysovs og salt, og rør det godt rundt.
  5. Vend nu laks med grøntsager samt den kogte pasta i skålen med æg.
  6. Rør det hele godt sammen, og hæld det ud i et ovnfast fast. Drys evt lidt ost på toppen.
  7. Bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 15min.