Bagt pasta er virkelig gode familieretter. Det smager både voksne som små rigtig godt, og så er det bare utrolig nem og hurtig hverdagsmad. Også selvom at det kan gøres utrolig lækkert, og sammen med et glas godt rødvin, sagtens kan serveres en lørdag aften.

Bagt pasta

Bagt pasta – en familiefavorit

Vi spiste denne ret med bagt pasta, kylling og bacon med stor velbehag, og i skal selvfølgelig heller ikke snydes for opskriften. Jeg benyttede nedenstående ingredienser, da det var det jeg havde i mit køleskab, men retten kunne også sagtens bære svampe i alle afskygninger i stedet for tomater. Et andet forslag med bagt pasta er klassikeren laks og spinat, der også ville være en god variation af denne ret i stedet for kylling og bacon. Hvis dette kunne friste, så er Bagt pasta med laks og spinat en god måde, at få spist sin ugentlige fisk på. Derudover smager variantionen med pølse og grøntsager også rigtig godt. Som i næsten kan regne ud, så er mulighederne altså virkelig mange, når det kommer til, at skal lave bagt pasta. Jeg håber derfor, at i finder jeres bedste variation, og bliver glade for denne hverdags- og familieret med bagt pasta. Velbekomme!

Opskrift på bagt pasta

Inspiration til pastaretter: One pot pasta med grøntsager, Pastaret med laks og spinat og Italienske kødboller med spagetthi

Bagt pastaret med kylling og bacon
 
Forfatter:
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • Ca. 300g pasta penne
  • 3 æg
  • 1dl madlavningsfløde
  • 500g kyllingebryst
  • 200g bacon i tern
  • 1 løg
  • 200g cherry tomater
  • en håndfuld friske basilikum blade
  • 100g revet parmesan
Fremgangsmåde
  1. Snit løg og skær kylling i strimler.
  2. Svits det derefter i en gryde sammen med bacon.
  3. Tomaterne halveres og tilsættes sammen med frisk basilikum, fløde, salt, og peber.
  4. Pisk derefter æggene i en stor skål, og vend grydens indhold ud i skålen.
  5. Kog pasta pennene og tilsæt pastaen sammen med parmesan til resten af retten.
  6. Vend derefter hele retten rundt i skålen og hæld det ud i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Drys til sidst med parmesan, og bag retten ca. 15min ved 180° varme.