En afkølet, bagt kartoffel med laks er en nem og virkelig lækker forret eller nem aftensmad. Laksen er en del af en laksemousse på b.la. cremefraiche, æble, dild og citronsaft som bliver anrettet i en ovnbagt bagekartoffel. Det er altså en utrolig simpel men elegant fiskeanretning.
Inspiration til opskrifter med fisk: Lakselasagne og Pasta med laks
Opskrift på bagt kartoffel med laks

Bagt kartoffel med laks
Ingredients
Bagekartoffel:
- 4 bagekartofler
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. flagesalt
Laksemousse:
- 175 g rygeost (eller flødeost natural)
- 100 g cremefraiche
- 1 bundt purløg
- 1 spsk. citronsaft
- 1 æble
- 200 g røget laks
- smages til med salt, peber og frisk dild
Instructions
Bagt kartoffel
- Vask kartoflerne grundigt og vend dem i olie og salt og skær et kryds i toppen
- Bag dem i ovnen ved 200 graders varmluft i ca. 80 min
Laksemousse:
- Bland rygeost og cremefraiche godt sammen
- Hak æble, purløg og røget laks fint og bland det i moussen
- Smag til med citronsaft, salt, peber og friskhakket dild
Fyldte bagekartofler
Bagekartofler kan bruges i madlavningen på virkelig mange forskellige måder. Den kræver selvfølgelig også en længere tilberednings periode, men resultatet er i sidste ende en veltilberedt kartoffel, hvis man blot har tålmodighed, når man bager den i ovnen. På klassisk vis ville den nok blive spist med kryddersmør af en art, men man kan også fylde den med alverdens lækkerier. F.eks kan man fylde kartoflen med mexicansk fyld og ost, og derefter bage kartoflen yderligere 10min i ovnen. Eller man kan gøre noget helt andet og lade kartoflen afkøle fuldstændigt, inden den fyldes med en kold fiskemousse. Sidst nævnte er dét, som denne opskrift lægger op til.
Inspiration til opskrifter med bagekartofler: Klassisk, bagt kartoffel og Fyldt sød kartoffel
Ingredienser til bagt kartoffel med laks
Laksemoussen der er fyldt i disse kartofler, er en enkel fiskemousse, der kan laves på få minutter. Smagene er velafstemt i form af det røgede fisk, den syrlig citron og det søde æble. Alt i alt fåes en virkelig, smagfuld fiskeanretning, som er oplagt til en del af et større buffetbord, nem aftensmad eller forret. Derudover kan man sagtens eksperimentere med laksemoussen. Både røget laks og varmrøget laks kan bruges, ligesom forskellige urter, grøntsager mm., også kan gå dertil. Opskriften ovenfor er dog en virkelig god grundopskrift, som man med fordel kan tage udgangspunkt i, når man vil lave bagt kartoffel med laks.
Inspiration til opskrifter med laks: Sushibowl