Bagt havregrød

Bagt grød

Bagt havregrød med varme krydderier og syrlige bær er simpelthen en herlig morgenmad. Et måltid der næsten smager af kage, selvom det blot er bagt grød med en anelse flydende honning. Det er uden tvivl en af de bedste måder at begynde en morgen på. Om det så er hverdag eller weekend.

Inspiration til grød opskrifter: Chiagrød og Havregrød

Opskrift på bagt havregrød

Bagt grød

Bagt grød

Print Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Servings: 2 personer

Ingredients

  • 1 æg
  • 2 dl mælk (gerne sødmælk)
  • 100 g havregryn
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vanilje
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 knivspids salt
  • 75 g bær (frosne eller friske)
  • 2 spsk. flydende honning
  • 2 tsk. kokosolie
  • 30 g nødder (f.eks. hasselnødder og mandler)

Instructions

  • Pisk æg og mælk godt sammen
  • Bland i en skål for sig de tørre ingredienser
  • Bland de tørre ingredienser med æggemassen
  • Skær evt. bær i kvarte hvis de er store og tilsæt bærerne til grøden
  • Hak nødder groft og tilsæt nødderne sammen med kokosolie til grøden
  • Vend det hele godt sammen og hæld det i et lille ildfast fad, tærteform eller springform og bag grøden i ovnen ved 180 graders varme i ca. 30min eller til grøden er fast og kage-agtig i konsistensen

Bagt havregrød

Ovnbagt havregrød

Bagt grød kan varieres på præcis lige så mange måder som almindelig havregrød, og derfor er den umulig at blive træt af. Jeg kan allerbedst lide bagt havregrød med bær i, da det giver en rigtig god konsistens og syrlighed til grøden. Af bær kan man både bruge hindbær, blåbær og brombær, som jeg har benyttet mig af i denne opskrift. Derudover kan forskellige slags nødder også give en skøn tekstur til den bagte grød. Sidst men ikke mindst, skal man endelig ikke holde sig tilbage med at eksperimentere med alverdens gode krydderier. Jeg er særlig glad for kombinationen af de “varme” krydderier som kanel, kardemomme, ingefær, nelliker, vanilje mm. Man skal blot tænke på, at hvis krydderierne kan komme i sødt bagværk, så kan det i den grad også blive tilsat til en bagt grød.

Inspiration til morgenmads opskrifter: Risengrød og Overnight oats

Tip og tricks til grød bagt i ovnen:

  • Grønsager som gulerod og squash kan rives groft og tilsættes til grøden. Det giver en skøn og cremet konsistens og smager lidt ala en gulerodskage eller squashkage.
  • Kokosolie kan erstattes af smør
  • Chokolade, nødder, frugter, espressoshot mm. er alle ingredienser og råvarer man kan eksperimentere med til opskriften på bagt grød.
  • Udover havregrød kan også boghvedekerner, quinoakerner og andet i den dur bruges i selve grøden i stedet for havre. Sidst nævnte synes jeg dog udentvivl smager allerbedst.

Inspiration til grød opskrifter: Quinoagrød og Mandelgrød

Kan bagt grød fryses?

Der er ingen tvivl om, at grøden kan både opbevares i køleskabet samt fryses ned. Jeg laver ofte en stor portion, da særligt mine børn, er vilde med ovnbagt grød. De kan holde grøden med fingrene modsat den almindelige havregrød, og det er derfor også perfekt mad til mindre børn, også.

12 kommentarer til “Bagt havregrød”

  1. Pingback: Chiagrød med vanilje og nødder - Maria Vestergaard

  2. Pingback: Quinoagrød med banan - Maria Vestergaard

  3. Pingback: Havregrød med banan - Maria Vestergaard

  4. Pingback: Mandelgrød - Maria Vestergaard

  5. Pingback: kokos grød - Maria Vestergaard

  6. Pingback: Vegansk risengrød med æblekompot - Maria Vestergaard

  7. Kære Maria, jeg er en af dine faste følgere inde på IG, og synes at du er inspirerende og har nogle gode opskrifter, som passer ind i en almindelig families hverdag. Jeg har et spørgsmål vedr. den bagte havregrøds opskrift. Jeg har nemlig fundet den for over et år siden og har bagt den mange gange, men nu kan jeg se at du har opdateret opskriften i sidste uge – mit spørgsmål lyder: Var der både mælk og bagepulver i den oprindelige opskrift? Jeg husker det nemlig som om at opskriften var uden. På forhånd tak for dit svar, og rigtig god dag til dig og dine. Venlig hilsen Josephine Lund

    1. Hej Josephine
      Hvor det altså glæder mig at du følger med både herinde og på instagram. Det gør mig simpelthen så glad!

      Opskriften er præcis den samme. Så der er blot ændret i selve brødteksten med nye billeder og anden topping på grøden 🙂

      Kh Maria

  8. Hej Maria
    Hvor længe tænker du den kan holde sig ? Og opbevare du den i køleskabet ?
    På forhånd tak for svar og for din fantastisk madblog
    Mvh Karina

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering