Bagt aubergine er min absolut yndlings bagte grøntsag, hvis man kan have sådan en favorit. Jeg elsker simpelthen aubergine der bliver bagt i ovnen, og denne opskrift er ingen undtagelse.

Bagt aubergine   Bagt aubergine med fetaost

Bagt aubergine serveret som en blomst

Eller måske ligner det mere en sommerfugl eller måske noget helt tredje, den måde, som jeg har valgt at servere denne opskrift på bagt aubergine på. Ikke destomindre er det en virkelig fin og indbydende måde, at servere sit aftensmads tilbehør, og min familie var særdeles imponeret. Det er utrolig nemt at lave sådan en blomst, og man skal blot skære auberginen i fine skiver, således at toppen stadig holder sammen på auberginen. Derefter bages den i ovnen evt. med lidt fetaost, soltørrede tomater, citron og salt – ligesom i denne opskrift.

Vi spiste bagt aubergine sammen med en lækker couscoussalat og citronlaks, som jeg efterhånden har nævnt en del gange herinde på bloggen. Laksen er min afrikanske svigermors specialitet, og noget jeg af utrolig mange omgange, har prøvet at efterligne. Hvad jeg har erfaret i processen er, at bagt aubergine smager fantastisk sammen med citron- og persillelaks og også den mellemøstlig inspireret couscoussalat. Faktisk er det bare en skøn kombination, af udenlandske smage og nuancer, som vores nordiske køkken ikke er så vant til.

Bagte auberginer  Vegetarisk tilbehør

Bagt aubergine som tilbehør

Andre opskrifter med aubergine: Fyldt aubergine, Moussaka med oksekød, Vegetarisk udgave af moussaka og Vintersalat med aubergine

Næste dag skar jeg den bagte aubergine i små mundrette stykker og blandede det sammen med resterne fra couscoussalaten og laksen. Det blev faktisk en herlig blanding, og smagte næsten endnu bedre dagen efter. En luksusfrokost som kunne kaldes en laksesalat med bagt aubergine. Mine medstuderende var ihvertfald særdeles misundelige, da jeg trak min eksotiske og vel krydrede laksesalat op af tasken, og de måtte gumle i deres tørre rugbrødsmadder.

Bagt aubergine med soltørrede tomater
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • Bagt aubergine, som tilbehør til 4 personer:
  • 2 aubergine
  • 2 spsk. olie
  • Salt
  • 100g feta ost
  • 2 spsk. soltørrede tomater
  • evt. saften fra ¼ citron
  • evt. en håndfuld persille
Fremgangsmåde
  1. Skyld aubergine og skær den i tynde skiver, så toppen stadig holder sammen på grøntsagen.
  2. Fold den en smule ud som en blomst uden at ødelægge auberginen, og placer den på en bageplade beklædt med bagepapir
  3. Gnid med olie og salt
  4. Bag den i ovnen i ca. 10min ved 180graders varme
  5. Drys med knust fetaost og finthakkede soltørrede tomater og bag den bagte aubergine i yderligere 5-10min, eller til grøntsagen er blevet mør
  6. Server med citronsaft og frisk hakket persille