Arme riddere, hvor brødet er vendt i æg, mælk og sukker og stegt på panden i smør, er en herlig spise. Armeriddere kan spises til morgenmad eller brunch, men kan i særdeleshed også nydes som en dessert eller sød snack på alle tidspunkter af døgnet.
Inspiration til morgenmad: Omelet og Blødkogt æg
Opskrift på arme riddere

Arme riddere
Ingredients
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 2 tsk. sukker
- 5 stykker fuldkorns toast
- ca. 30 g smør til stegning
- serveres med sirup, bær og nødder
Instructions
- Pisk æg, mælk og sukker sammen
- Vend toastbrød i ægge blandingen på begge sider, så brødet suger væsken til sig
- Steg brødene i smør på en varm pande til de bliver sprøde og let gyldne på overfladen
- Server med friske bær, sirup mm.
Hjemmelavet morgenmad
Det er ingen sag at lave hjemmelavet arme riddere, og det smager overraskende godt. Ingredienserne som lyder æg, mælk, smør og brød, er også utrolig simple, og ofte noget man har i sit køkken. Selve brødet man benytter, kan være noget helt almindeligt toastbrød, som man køber i sit lokale supermarked, men det kan også være et lækkert, daggammelt stykke franskbrød, surdejsbrød eller lignende. Derudover smager det utrolig godt, hvis brødet indeholder fuldkorn. Det giver en anelse kant til måltidet. Sammen med det søde sirup, som retten serveres med, smager det virkelig godt.
Inspiration til morgenmad: Grovboller og Havregrød
Topping til arme riddere
Som det næsten altid er med topping, så er det blot fantasien, der sætter grænserne for, hvor der kan drysses på nogle hjemmelavet arme riddere inden servering. Der er dog nogle få vigtige elementer. Nemlig dét at arme riddere er både en anelse sød og fed i smagen, og derfor smager morgenmads måltidet samlet set allerbedst, hvis der drysses med nogle friske og let syrlige bær. Hindbær er fabelagtige, men også blåbær, brombær, jordbær, æbler mm., kan bruges. Derudover smager nødder, chokolade, nøddepålæg og forskellige varianter af sirup godt på arme riddere.
Inspiration til morgenmad: Hjemmelavet mysli og Sunde pandekager
Fremgangsmåde til opskriften
Man skal have for øje at brødet suger utrolig meget væske til sig. Hvis man derfor lader brødet suge i æggemassen for længe, kan det danne en helt æggekage lignende tilstand. Det er derfor vigtigt, at man blot lader brødet suge i nogle sekunder på hver side og ikke i flere minutter, imens de resterende armeriddere laves. Derudover er der et lille tip til, hvordan man kan variere smagen af sin arme ridder. Man kan nemlig tilsætte krydderier til æggemassen som f.eks vanilje, kanel, nellikker osv., som giver morgenmaden endnu mere karakter. Derudover kan man drysse de færdigstegte arme riddere med groft hakket chokolade, hakkede nødder mm. Udover at de giver smag til desserten, så ser det også virkelig indbydende ud for øjet med nogle flot pyntede, stegte brød.
Inspiratin til morgenmad: Chiagrød og Pandekager