Æggesalat med hytteost  Sund æggesalat
En æggesalat med hytteost og karry uden for meget fedt og unødvendige tilsætningstoffer er netop hvad i skal præsenteres for. Denne opskrift på hjemmelavet æggesalat smager nemlig ikke bare rigtig godt og ser flot ud. Den er også rigtig sund og nem at lave.

Inden jeg kørte min datter i vuggestue, kogte jeg et par æg, og rørte en sund æggesalat sammen, som vi spiste til formiddagsmad. Hovedingrediensen i æggesalaten er selvfølgelig æg, men derudover benyttede jeg hytteost, som er et langt sundere alternativ end den fede mayonnaise. Jeg krydrede med karry og sødede smagen med fint hakkede æbler, som også giver lidt tekstur at tygge i.

Æggesalat – sundt og nem opskrift

Her hjemme spiser vi ofte hjemmelavet æggesalat. Det er en nem og lækker frokost, som man normalt ikke så ofte spiser, da det måske er lidt for snasket til en rugbrøds mad i madpakken. Derfor spiser vi æggesalat i weekenden sammen med en masse andre frokostretter. Her kan blandt andet nævnes hjemmelavet remoulade på stegte fiskefileter, som er en af vores favoritter. Derudover smager hjemmelavet tunsalatder på samme måde som denne ægge salat, er uden for meget tilsat fedt.

Vi spiser både vores hjemmelavede salat med æg på rugbrød men også på nybagte spinatboller, nyder vi at spise en salat med æg, hytteost og karry. Især når vi er på tur i skoven, zoologisk have, tivoli eller andre familieaktiviteter, har vi medbragte madpakker, med for eksempel æggesalat.

Æggesalat med hytteost og karry
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 2 kogte æg
  • 2 spsk hytteost
  • 1 spsk let mayonnaise
  • ¼ fint hakket æble
  • 1 tsk karry
  • purløg eller karse på toppen
Fremgangsmåde
  1. Kog æggene, skyl dem under den kolde hane, og pil skalen af dem.
  2. Skær æggene i tern (brug evt en æggedele).
  3. Hak æble fint og bland forsigtigt det hele sammen med hytteost, mayonnaise og karry.
  4. Smag til med salt, og pynt med purløg.