Æbleroser af butterdej og æbler er en meget nem og smuk dessert. Kagerne tager få minutter at lave, og derefter skal æblekagerne blot bages i ovnen inden de serveres. Nemmere bliver det ikke at lave sådan en dessert til efterår og vinter.
Inspiration til opskrifter: Æblecrumble og Butterdejskager med æble
Opskrift på æbleroser

Ingredienser
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. sukker
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 plade butterdej
- 2 æbler
Sådan gør du
- Halver æblet og rens det for kernehus med en ske og eller en kniv. Brug evt. en frugtudhuler hvis du har sådan en inden, at du halverer æblet
- Skær det halve æble i meget tynde skiver og vend æblestykkerne i smeltet smør og derefter kanelsukker på begge sider
- Fold butterdejen ud og skær dejen i 7 lige store dele på den korte led, så du får 7 lange strimler
- Læg skiver af æbler i midten langs hele strimlen, og bøj dejen indover æblerne, inden den foldes omkring sig selv til du får en rose
- Drys evt. med ekstra kanelsukker på æblerosen og placer den på en bageplade beklædt med bagepapir eller i en muffinsform. Sidst nævnte er god til at holde formen. Gentag proceduren med alle kagerne
- Bag æbleroserne i ovnen ved 180 grader varme i ca. 15-20min eller til de er færdig bagte





